Drina

Akcionarsko društvo „Drina osiguranje“ osnovano je krajem 1996. godine. Osnivački ulog, po tada važećim zakonskim propisima, iznosio je dva miliona konvertibilnih maraka. Društvo je, poštujući zakonske obaveze, procesom dokapitalizacije povećalo akcionarski kapital na pet milona i 227 hiljada konvertibilnih maraka. U fond rezervi izdvojeno je dva miliona i 700 hiljada, a u rezervni fond Biroa zelene karte 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Pored Generalne direkcije u Milićima, „Drina osiguranje“ ima deset poslovnih centara i to: Banjaluka, Prijedor, Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo, Trebinje, Sarajevo i Tuzla, kao i poslovne jedinice u svim opštinama Republike Srpske, pokrivajući cjelokupnu teritoriju od Novog Grada do Trebinja.

Profesionalan odnos prema klijentima i izuzetna ažurnost u isplati šteta, sa dostignutim procentom od 92,4 odsto u 2009. godini, svrstali su nas u red najboljih društava u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Likvidacija i isplata šteta obavlja se u Generalnoj direkciji u Milićima preko jedinstvenog računa, a u poslovnim centrima i jedinicama na terenu procjenjuju se štete i rade drugi poslovi osiguranja. Na taj način „Drina osiguranje“ postiže efikasnost i brzo reagovanje i uvijek je na raspolaganju klijentima.

Radi pružanja kompletnih usluga u oblasti auto-osiguranja 2001. godine osnovano je DOO „Drina auto“, u čijem su vlasništvu ili kooperativnom odnosu savremeno opremljeni servisi. U njima visokoprofesionalni kadrovi vrše tehničke preglede pri registraciji vozila. „Drina osiguranje“ posjeduje ISO standarde i druge potrebne licence kao dokaz kvaliteta i uspješnosti u poslu.

Djelatnost kompanije „Drina osiguranje” AD

 

OSIGURANJE IMOVINE:

-Osiguranje od opasnosti požara i nekih drugih opasnosti,

-Osiguranje od loma mašina i nekih drugih opasnosti,

-Osiguranje od provalne krađe i razbojništva,

-Osiguranje stakla od loma,

-Osiguranje stvari domaćinstva,

-Osiguranje objekata u izgradnji i montaži,

-Osiguranje usljed prekida rada (šomažno osigur.), gubitak dohotka, nadoknada ličnih zarada i sl.,

-Osiguranje odgovornosti iz djelatnosti,

-Osiguranje usjeva i plodova,

-Osiguranje životinja,

-Osiguranje robe u domaćem i međunarodnom transportu,

-Osiguranje ljekara od odgovornosti.

 

OSIGURANJE SAOBRAĆAJA:

-Osiguranje od auto-odgovornosti,

-Potpuno auto-kasko osiguranje,

-Djelimično auto-kasko osiguranje (osiguranje stakala).

 

OSIGURANJE LICA:

-Osiguranje lica od posljedica nesrećnog slučaja,

-Osiguranje od auto-nezgode,

-Osiguranje putnika u javnom prevozu,

-Putničko zdravstveno (vizno) osiguranje u saradnji sa „Coris International“ Pariz.