Austrija: U Beču otvoren novi Allianz Stadion

AllianzAllianz Stadion fudbalskog kluba Rapid iz Beča otvoren je 16. jula, a Allianz grupa kupila je pravo da do 2026. godine nosi njegovo ime.

„Ponosni smo partner kluba Rapid Wien, s kojim nas povezuje tradicija i budućnost“, rekao je član Uprave Allianz Elementara, firme Allianz grupe,  Christoph Marek, koji je i dugogodišnji fudbalski fan i navijač tog kluba.

S novim Allianz Stadionom, Allianz grupa povećala je svoj angažman na području sporta i kulture. Širom svijeta, Allianz sad nosi prava na imena šest stadiona u šest zemalja na tri kontinenta: Allianz Arena u Münchenu, Allianz Park u Londonu, Allianz Stadium u Sydneyju, Allianz Riviera u Nici, Allianz Parque u Sau Paulu te Allianz Stadion u Beču.

„Postoji jaki emocionalni aspekt kod uzimanja imena sportskih stadiona, posebno kod moćnog brenda kao što je Allianz. Kod svakog stadiona, posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti, održivosti i dizajnu“, rekao je rukovodilac Odjela za globalna sponzorstva Allianza Oliver Kraus.

Allianz Stadion u Beču napravljen je na temelju inovativnog sistema zaštite koji redukuje buku i emisiju svjetlosti. Ima kapacitet od 28.000 sjedećih mjesta, a na dan otvaranja, kad je odigrana utaknica Rapida i Chelsea, pri čemu je Rapid odnio pobjedu (2:0), sve ulaznice bile su rasprodane.

svijetosiguranja.hr