Rusija: Sberbank nudi besplatno osiguranje od nezgode igračima Pokemona Go

sberbankNajveća banka u Rusiji i jedna od vodećih globalnih finansijskih institucija, Sberbank, objavila je da će pomagati igračima popularne igre Pokemon Go hvatati pokemone, a nudi im i osiguranje od nezgode za vrijeme lova na pokemone.

Od 17. jula svi PokeStopovi u blizini poslovnica Sperbanka u Rusiji biće opremljeni posebnim modulima koji privlače pokemone. To će omogućiti igračima da posjete najbližu poslovnicu Sberbanka i uhvate pokemona bez da ga hvataju po cijelom gradu. Moduli će biti aktivni tokom radnog vremena Sberbankovih poslovnica, stoji u saopštenju te banke.

Igračima Pokomena Go koji, pak, preferiraju istraživati grad u potrazi za pokemonima, Sberbank nudi besplatno osiguranje od nezgode. Kako bi aktivirali tu polisu osiguranja, igrači trebaju posjetiti posebne stranice Sberbanka Rusije baš za to - sberbankgo.ru – i uključiti se upisivanjem svog nadimka u igri ili broja mobilnog telefona. Polisa osiguranja Pokemon Go nudi pokriće od maksimalno 50.000 rublja (oko 700 evra) i vrijedi isključivo za nezgode nastale prilikom igranja Pokemon Go igre.

„Kao najveći životni osiguravač u Rusiji, osjećamo odgovornost za igrače igre Pokemon Go, koja danas ima veliku popularnost. S obzirom na velik broj vijesti širom svijeta o igračima koji su se povrijedili hvatajući pokemone, stvorili smo poseban proizvod osiguranja koji će biti besplatan za igrače Pokemona Go. Važno nam je da taj proizvod ujedno pomogne u podizanju finansijske pismenosti stanovništva: dok igra, mlađa generacija će se na ovaj način moći upoznati s finansijskim alatom kao što je osiguranje“, rekao je rukovodilac Sberbanka za životna osiguranja Maxim Chernin.

Sberbank u Rusiji drži gotovo trećinu imovine ruskog bankarskog sektora. Osnivač i glavni akcionar Sberbanka je Centralna banka Ruske Federacije, koja posjeduje 50 posto kapitala te banke, dok su ostalih 50 posto u vlasništvu ruskih i internacionalnih investitora. Sberbank u Rusiji ima najveću distribucijsku mrežu, s oko 17.000 poslovnica, a posluje i u Velikoj Britaniji, Srednjoj i Istočnoj Evropi, Turskoj i drugim državama.

Sberbank Evrope AG sa sjedištem u Beču prisutna je na ukupno 10 tržišta u CEE regiji: Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i u Ukrajini. Grupa upravlja mrežom od 280 poslovnica i ima 5.079 zaposlenih koji se brinu za potrebe više od 714.000 klijenata.  S više od 135 miliona klijenata - fizičkih osoba i milion korporativnih klijenata u 22 zemlje, Sberbank grupa jedna je od najvećih, najstabilnijih i najdinamičnijih bankovnih grupacija u svijetu.

svijetosiguranja.hr