Slovenija: Adris sprema novu tužbu

AdrisNakon treće odbijenice slovenskog regulatora da Adris poveća udjel u osiguranju Sava Re, rovinjska firma najavljuje novu tužbu. Iz Adrisa su u utorak otkrili da je obrazloženje Agencije za nadzor osiguranja (AZN) na tragu ranijih. “Razlozi koje AZN navodi su gotovo isti onima koje je navodila u prethodnim rješenjima.

Držimo da nisu u pitanju finansijska snaga i ugled naše firme, jer da jesu, svakako bismo dobili mogućnost daljnjeg našeg ulaganja u tu firmu, što bi bilo dobro i za akcionare i za rast i razvoj Save Rea.

Iskoristićemo pravnu mogućnost i podnijeti tužbu Upravnom sudu u vezi tog rješenja”, kažu. Slovenska saga o preuzimanju Sava Rea traje godinama. Adris je u tom osiguravajućem društvu manjinski dioničar i pokušava povećati paket do najviše trećine ukupnog udjela. U martu je tamošnji Upravni sud uvažio drugu Adrisovu žalbu i vratio zahtjev za povećanje udjela na ponovno odlučivanje, no Agencija je treći put rekla ‘ne’. Iako osiguravajući krugovi ne dvoje da iza toga stoji politika, kao formalni razlozi zašto je Adris nepoželjan navode se prevelika izloženost državnim obveznicama i onda Agrokoru.

Poslovni dnevnik