Belgija: Fudbaler Azar izbio milion evra britanskom osiguranju

be

Mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva, belgijski distributer elekronske opreme Krefer objavio je akciju: ako belgijska fudbalska reprezentacija zabije više od 15 golova na Svjetskom prvenstvu 2018, kompanija će vratiti novac klijentima koji su kupili veliki televizor (55 inč ili veći) u periodu od 26. aprila do 17. juna.

 

Pogodak Edena Azara u 82. minuti utakmice za treće mjesto s Engleskom (2:0) bio je 16. belgijski na 21. svjetskom prvenstvu. Krefel, osnovan 1958, sada drži riječ.

"Učinili smo to. Naši "đavoli" su dali više od 15 golova na Mundijalu u Rusiji. To znači da se spremamo isplatiti novac hiljadama naših klijenata koji su kupili televizor", saopštila je ta firma na Twitteru.

Povratom novca baviće se jedna britanska osiguravajuća kuća s kojom je prethodno potpisan ugovor. Osiguranje se odlučilo na to vjerovatno rezonujući ovako: u novijoj istoriji više od 15 golova na Mundijalu dali su samo Njemačka u Brazilu 2014 (18), pri tom na samo jednom meču napunivši mrežu, i to domaćinovu u polufinalu, do vrha (7:1).

Među kupcima televizora najnovije generacije (55 inča) ima i prijatelja i rodbine belgijskih reprezentativaca. Procjenjuje se da je plaćena ukupna suma oko 1.000.000 evra.

osiguranje.hr