RS: GRAWE osiguranje Banja Luka lider u životnom osiguranju

Veselin Petkovic 2GRAWE osiguranje Banja Luka završilo je prošlu godinu sa fakturisanom premijom od 15,2 miliona KM ili 17,2 odsto većom premijom u odnosu na 2014. godinu. Dobrim poslovnim rezultatima GRAWE osiguranje je učvrstio lidersku poziciju na tržištu životnog osiguranja u Republici Srpskoj, povećavajući svoje tržišno učešće na više od 47,5 odsto.

Kontrolišući skoro polovinu ukupnog tržišta životnog osiguranja u Srpskoj GRAWE Banjaluka, prema poslednjim podacima Agencije za osiguranje, daleko je odmaklo od svojih najbližih konkurenata Merkur BH osiguranje i Uniqa osiguranje koje imaju tržišno učešće od 24,4 odnosno 16,7 odsto.

Takođe, broj klijenata GRAWE osiguranja prošle godine uvećan je na više od 14 hiljada.

veselin petkovic grave

„Uprkos otežanim uslovima poslovanja značajno smo premašili plan fakturisane premije u 2015. godini. Uprava i akcionari su zadovoljni ostvarenim rezultatima, posebno imajući u vidu lošu ekonomsku i političku situaciju u RS i BiH“, rekao je za poslovni portal CAPITAL direktor GRAWE Banjaluka Veselin Petković.

GRAWE Banjaluka prvo je društvo za osiguranje sa stranim kapitalom koje je osnovano u Republici Srpskoj i u oktobru proslaviće značajan jubilej, 15 godina rada na tržištu.