Srbija: Generali lider u sektoru inovacija i digitalizacije u osiguranju

GeneraliGenerali Osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede. Na štandu kompanije u Auli Novosadskog sajma, posjetioci će moći dobiti sve informacije u vezi sa osiguranjem usjeva, plodova, životinja i mehanizacije, kao i o osiguranju domaćinstva, kasko i životnom osiguranju i svim drugim proizvodima kojima mogu financijski zaštititi sebe, svoju porodicu i proizvodnju.

Tokom sajma, kompanija će predstaviti novost na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procjenu šteta na usjevima i plodovima. Osmišljavanjem i plasiranjem aplikacije, kompanije je učinila još jedan veliki korak u sektoru digitalizacije procesa u u osiguranju poljoprivrede.

Osnovne karakteristike aplikacije, koja je napravljena u saradnji sa Biosense institutom, su: preciznija i efikasnija procjena i obrada šteta na usjevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provjera vrste usjeva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editiranje štete na elektronskoj mapi Srbije. Aplikacija nudi još mnogo prednosti koje će biti predstavljene na press konferenciji 17. maja od 13:30h, u dvorani 5, Kongresnog centra Master.

svijetosiguranja.hr