FBiH: ASA osiguranje preuzelo bihaćki Autocomerc za 4 miliona KM

ASAASA osiguranje je 2017. godinu zaključilo investicijom i kupovinom kompanije Autocomerc iz Bihaća za 4 miliona KM.

 

-Na ovaj način želimo osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama a ova akvizicija će nam obezbjediti da se pozicioniramo kao vodeća osiguravajuća kuća u Unsko-sanskom kantonu. Također, želimo da ASA osiguranje kao partner, ili u ovom slučaju kao investitor, pomogne razvoj lokalnih preduzeća te na taj način osnaži privredu Bosne i Hercegovine - istakao je direktor ASA osiguranja Feđa Morankić.

Tehničkim pregledom, koji je opremljen najsavremenijom opremom, upravljat će ASA assistance, sestrinska firma ASA osiguranja koja će sa svojim stručnim kadrom i znanjem koje posjeduje ponuditi klijentima u Bihaću vrhunsku uslugu, na kakvu su navikli klijenti ove kompanije širom Bosne i Hercegovine.

Uz tehnički pregled će poslovati i nova poslovnica ASA osiguranja, tako da će biti moguće na jednom mjestu dobiti potpunu uslugu registracije i osiguranja vozila kao i ostale usluge osiguranja. Osim toga, ideja je da zbog atraktivne pozicije – par kilometara od centra Bihaća, na ovom prostoru u narednom periodu sa svojim aktivnostima počnu djelovati i druge članice ASA Prevent grupacije.

Autocomerc u svom vlasništvu posjeduje objekat u kojem se nalazi stanica za tehnički pregled te ostale nekretnine koje uključuju autoservis, skladišni prostor, autosalon itd, izviejstio je Klix.

SEEbiz