Prvi Srpski dani osiguranja od 28. do 30. novembra

SrbijaPrvi Srpski dani osiguranja održat će se od 28. do 30. novembra u Aranđelovcu, na kojima će predstavnici osiguravajućih kuća, visoki državni funkcioneri i strukovni partneri razmatrati reforme u sektoru osiguranja s naglaskom na sigurnost u saobraćaju i osiguranje u poljoprivredi.

 

Učesnici će pokušati izgraditi platformu za argumentovanu i konstruktivnu raspravu u 10 panela i dva okrugla stola s otvorenim diskusijama.

"Ponosni smo što po prvi put pokrećemo ovakav vid razmjene znanja i iskustva, ali i planova za budućnost sektora osiguranja uopšte. Neprocjenjiva je prilika da predstavnici države zajedno s osiguravajućim društvima na jednom mjestu istaknu važnost osiguranja i da ga zajednički implementiramo direktno u zakone kad za to dođe vrijeme. Takođe, ova tema je važna i za same građane kako bi se podigla svijest javnosti, što smo i započeli prošlogodišnjom kampanjom 'Osiguraj budućnost', koja je dobila i svoj epilog u vidu nagrade na ovogodišnjem Kaktus festivalu", izjavio je Duško Jovanović, predsjednik Udruženja osiguravajućih društava Srbije.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Upravnog odbora Mirko Petrović, a na samom početku konferencije na panelu "Stanje i izazovi nadzora domaćeg tržišta osiguranja" govoriće guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković. Uz gospođu Tabaković, prvog dana predavanje će održati i prof. Karel Van Hulle, jedan od tvoraca Solventnosti II, Maja Krumberger na temu Iskustva implementacije SII na tržištu Slovenije, dok će na istu temu, ali iz hrvatske perspektive govoriti Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje. Tema "Što nakon SII, IFRS-a 17 i GDPR-a?" rezervisana je za Branka Pavlovića, predstavnika Generali osiguranja.

Drugi dan konferencije započinje panelom na temu "Životno osiguranje: stanje i izazovi na evropskom tržištu", o kojoj će govoriti dr. Gerhard Kalcik, predstavnik Wiener Städtische Versicherunga. Potom će uslijediti panel "Životno osiguranje: stanje i izazovi na domaćem tržištu", panel "Bankoosiguranje: trendovi na evropskom tržištu" i panel "Mikroosiguranje".

SEEbiz