Makedonija: Triglav ulazi na tržište životnih osiguranja

Mekedonija flag 2Nakon ovogodišnjeg ulaska na tržište penzijskih osiguranja u Bosni i Hercegovini, Triglav grupa osnivanjem društva Triglav osiguranje život ulazi na makedonsko tržište životnih osiguranja.

 

Ova osiguravajuća kuća je od 2007. godine prisutna u Makedoniji, ali samo na tržištu osiguranja imovine, s tržišnim učešćem od 18% i zauzima vodeće mjesto.

Očekuje se da će rad na tom tržištu biti zahtjevan, jer je ovaj segment osiguranja jako povezan s opštim ekonomskim stanjem u državi. Trenutno na njemu posluju četiri životna osiguranja u veoma oštroj konkurenciji. Triglav grupa ulazi na to tržište sa svojim konkurentskim prednostima, a prije svega sa svojim jakim brendom, kvalitetnim proizvodima i odgovarajućim znanjem. Grupa će na tom dijelu tržišta osiguranja, u skladu s postojećim zakonima, djelovati kroz novoosnovano Društvo Triglav osiguranje život.

Triglav grupa je svojom strategijom 2017–2020. odredila pravce svog djelovanja, sa planiranim razvojem oslonjena je na dva stuba poslovanja, to su osiguranja i upravljanje imovinom. Kao što je najavljeno, Triglav grupa namjerava, u dijelu osiguranja, da i dalje razvija svoja tržišta i da prioritetno investira u segmente osiguranja s očekivanim višim stepenom rasta. U to spadaju životna, zdravstvena i penzijska osiguranja.

SEEbiz