Austrija: RBI pokrenuo program Elevator Lab

RaiffeisenNa festivalu tehnologije Pioneers '17 u bečkoj carskoj palati 1. juna 2017. predsjednik Uprave Raiffeisen Bank International AG (RBI) Johann Strobl predstavio je program za ubrzanje razvoja finansijskih tehnologija pod nazivom Elevator Lab.

 

"Putem Elevator Laba tražimo austrijske i međunarodne start-upove, posebno one iz Srednje i Istočne Evrope (SIE), koji se bave finansijskim tehnologijama i sa svojim prvim proizvodima i uslugama već djeluju na tržištu, a mogu osigurati dodatnu podršku u vidu odgovarajućih finansijskih sredstava. Cilj nam je ostvariti dugoročnu saradnju kako bismo proširili vlastiti portfelj proizvoda i usluga. Svojim dugogodišnjim iskustvom podupiremo start-upove u daljnjem razvoju njihovih ideja i inovacija. Kao partner u saradnji i putem pilot-projekata nudimo im pristup našem specijalističkom znanju i mreži u regiji SIE, koja broji 16,6 miliona klijenata", riječi su kojima je Strobl objasnio cilj programa za ubrzanje razvoja finansijskih tehnologija.

"Tražimo novoosnovana poduzeća koja se bave finansijskim tehnologijama, a pružaju rješenja za područja SME bankarstva, analitike velikih podataka, regulatorne tehnologije, platnoga prometa i provođenja transakcija, tehnologije za bankovne poslovnice budućnosti, kao i za ulaganja i trgovanje. Novoosnovana preduzeća, koja uđu u uži izbor, imaće četiri mjeseca kako bi svoje koncepte i ideje dodatno razvili zajedno sa stručnjacima RBI-ja. Budžet za ovu fazu dokazivanja koncepata iznosiće do ukupno 200.000 evra", dodao je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI-a, koji je između ostaloga zadužen za digitalizacijsku strategiju RBI grupe.

Razdoblje za prijave, koje se podnose putem službenih mrežnih stranica www.elevator-lab.com, traje do 31. jula 2017.

Svijetosiguranja.hr