RS: Nakon smjene stare uprave Krajina osiguranje se oporavlja?

Krajina osiguranjeDirektor “Krajina osiguranja” Elmedin Đuzel izjavio je danas da je ova osiguravajuća kuća od imenovanja novog Upravnog odbora isplatila sve zaostale plate zaposlenim, izmirila obaveze prema dobavljačima iz prošle godine, te namirila štetu na likvidaciji.

“Izvršena je svaka odluka Agencije za osiguranje o šteti i o isplati oštećenih, kao i obaveze prema regulatorima”, rekao je Đuzel.

On kaže da je “Krajina osiguranje”, nakon dolaska nove uprave, počela da obavlja osnovnu djelatnost – pribavljanje premije, što je od jula prošle godine do 30. marta ove godine “bilo na nuli”.

Prema njegovim riječima, otklonjeni su problemi u organizaciji i poslovanju, kao i prodajnoj mreži.

Đuzel je podsjetio da je 21. aprila Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske, uz sudsku presudu, sazvala vanrednu skupštinu akcionara na kojoj je smijenjen stari Upravni odbor na čelu sa Agravalom Navinom i imenovan novi čiji je predsjednik Goran Gajić.

On je dodao da nije promijenjen pravni status “Krajina osiguranja”, koje je i dalje otvoreno akcionarsko društvo, a upravljanje su preuzeli fondovi kojim rukovodi IRB.

Srna