UNIQA Srbija jedna od 10 najboljih firmi u Evropi

UNIQA osiguranjeU velikom takmičenju prestižne britanske institucije European Business Awards u kojem su učestvovale 34.000 firmi iz 34 zemlje Evrope, UNIQA osiguranje osvojilo je dvije značajne nagrade. Na svečanoj dodjeli nagrada, održanoj prethodne nedjelje u Dubrovniku, prisustvovali su predstavnici najuspješnijih firmi iz 34 evropske zemlje.

UNIQA osiguranje, na osnovu glasova publike, osvojilo je nagradu za najbolju firmu Srbije. Također, po mišljenju stručnog žirija, ova firma je jedina iz Srbije izabrana za jednu od 10 najboljih u Evropi kada je u pitanju odnos prema klijentima, strategija rasta, inovacije i sveukupna uspješnost poslovanja.

"Ponosni smo što smo se našli u odabranom društvu najboljih u Evropi. Neizmjerno je zadovoljstvo što smo prema glasovima javnosti izabrani za najbolju firmu u Srbiji. Čast nam je što su naši klijenti, partneri i građani prepoznali naš kvalitet i podržali nas pri osvajanju ove važne nagrade. Svakodnevnim zalaganjem našeg tima, trudimo se da klijent bude u fokusu svake naše odluke, da neprestanim inovacijama kreiramo usluge i proizvode po mjeri modernog čovjeka, kao i da neprekidno rastemo i širimo svoje poslovanje. To nam je omogućilo da nas stručni žiri Evropean Business Awardsa izabere za jednu od 10 najboljih Evropskih kompanija. Ove nagrade dodatno nas motivišu, ali svakako predstavljaju i odgovornost da i u narednom periodu nastavimo s ispunjavanjem zahtjeva izazovnog tržišta kakvo je tržište osiguranja u Srbiji", izjavila je predsjednica izvršnog odbora UNIQA osiguranja Gordana Bukumirić.

UNIQA osiguranje ušlo je u 11. godinu poslovanja na tržištu Srbije, dio je UNIQA osiguravajuće grupacije s tradicijom poslovanja dugom 200 godina. Trenutno je na stabilnom 5. mjestu na tržištu osiguranja s ambicijom ka još boljoj tržišnoj poziciji. Ova kompanija je trenutno 1. u branši privatnog zdravstvenog, kao i bankoosiguranja. Zahvaljujući odličnoj pokrivenosti tržišta, s čak 35 poslovnica i više od 400 prodajnih mjesta širom Srbije, više od pola miliona klijenata svoje povjerenje poklonilo je UNIQA osiguranju.

svijetosiguranja.hr