KGAL Group preko Triglava ulazi na regionalno tržište

Triglav osiguranjeTriglav osiguranje je 2. februara sa društvom KGAL Beteiligungsverwaltung GmbH (KGAL Group) potpisalo ugovor o osnivanju društva TRIGAL. Triglav osiguranje osnivanjem novog društva započinje projekt postavljanja nove regionalne platforme, namijenjene alternativnim investicijama. Novoosnovano društvo će prilikom osnivanja raspolagati kapitalom u visini od milion evra, od čega će Triglav osiguranje uplatiti osnivački ulog u visini od 499.000 evra.

Cilj platforme je prikupljanje sredstava od institucionalnih investitora i njihovo ulaganje u različite tipove investicija, kao što su to nekretnine, infrastrukturni projekti i druge alternativne investicije i to prvenstveno u regiji Adria.

Projekat se sprovodi zajedno s uglednom njemačkom firmom KGAL Group, koja je izabrala Triglav osiguranje za partnera za svoj ulazak u regiju Adria. KGAL Group je specijalizovana firma za investiranje koja upravlja sredstvima u visini od približno 22 milijarde evra. Ova grupa na njemačkom i ostalim evropskim tržištima nudi usluge osiguranjima, penzionim fondovima i institucionalnim investitorima. Investitorima nudi dugoročnu, postojanu investicijsku politiku s naglaskom na kvalitetu usluga, o čemu svjedoči i njihovo dosadašnje poslovanje. Strateško partnerstvo s KGAL Group dio je najavljene prakse Grupe Triglav o povezivanju s preduzećima koja mogu svojim specifičnim znanjima i iskustvima uspješno da nadopunjuju njen poslovni model.

Novoosnovano društvo obavljat će savjetodavne i operativne usluge za svoje investitore i organizovaće za njih ulaganja u fondove različitih upravljača. Postavljanje regionalne platforme za alternativne investicije dio je strateškog usmjerenja Grupe Triglav do 2020. godine, s ciljem da dodatno jača djelatnost upravljanja imovinom kao drugog stuba poslovanja u regiji Adria.

SEEbiz