HR: Allianz lider u životnim osiguranjima

AllianzAllianz Zagreb d.d. je i u 2016-oj, jednoj od izazovnijih godina za osiguranja na hrvatskom tržištu, koju su obilježile strukturne promjene u upravljanju, ponudi proizvoda i odnosima s klijentima, nastavio uspješno poslovati te je godinu završio na vodećoj poziciji u životnim osiguranjima, te i 2017. započinje kao lider u tom tržišnom segmentu.

U životnim osiguranjima Allianz je u 2016. zabilježio rast premijskog prihoda od 0,74 posto, ali je istodobno uspješno obranio dugogodišnju lidersku poziciju. Allianzova premija u životnim osiguranjima u 2016. godini iznosila je 539,7 miliona kuna, a tržišni udio 18,50 posto.

Kao predvodnik tržišnih trendova Allianz je još sredinom 2015. zbog promjena na tržištu kapitala i niskih kamatnih stopa započeo s promjenama u ponudi životnih osiguranja uvodeći na tržište unit linked proizvod Allianz Prospekt jednokratno. Za razliku od klasičnih proizvoda životnog osiguranja ovaj proizvod uz sigurnost i atraktivna dopunska pokrića omogućava i ostvarivanje većih prinosa ulaganjem u investicijske fondove pri čemu rizik ulaganja snosi sam klijent.

U 2016. Allianz je ponudu životnih osiguranja proširio još jednim proizvodom s investicijskom komponentom. Riječ je o unit linked proizvodu Allianz Prospekt višekratno koji uz osiguravajuća pokrića omogućava ulaganje u paket investicijskih fondova s tim da strategiju ulaganja bira sam ugovarač. 

"U uslovima niskih kamatnih stopa, s klasičnih životnih osiguranja preusmjerili smo se na osiguranja s investicijskom komponentom s čvrstim uvjerenjem da su ovi proizvodi na duži rok bolji i za klijente i za osiguravače, što se pokazalo ispravnim. Pri tome smo bili svjesni i nužnosti pojačanog ulaganja u edukaciju klijenata s obzirom da oni kod tih proizvoda preuzimaju investicijski rizik. Transparentnost takvih proizvoda i informisanost klijenata su od najveće važnosti i to ostaju naši prioriteti. Zadovoljni smo što smo s takvim pristupom uspješno zadržali poziciju lidera u životnim osiguranjima", komentarisao je predsjednik Uprave Boris Galić.

SEEbiz